Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2004 yılında kurulmuştur. Ders programı bütün malzemeler için temel olan prensipleri ortaya koymak ve malzemelerin özellikleri ve malzemelerle ilgili süreçleri bu prensipler çerçevesinde incelemek üzere tasarlanmıştır. Sınıf çalışmaları laboratuvar çalışmaları ve kişisel ve/veya ekip olarak gerçekleştirilen proje çalışmaları ile tamamlanmakta ve desteklenmektedir. Programın 3. ve 4. sınıf dersleri öğrencileri kariyerlerine hazırlamak amacına yöneliktir. Öğrenciler 4. sınıfta malzeme seçimi ve mezuniyet projesi dersleri almaktadırlar. Metaller, seramikler, polimer malzemeler ve bunların birleşimleri olan kompozit malzemeler ile ilgili özel konularda açılan teknik seçmeli dersler ile öğrencilerin bu konularda derinlemesine bilgi sahibi olmalarına olanak tanınmaktadır. İki adet 1 ay süreli yaz stajı ve gerçekleştirilen fabrika gezileri ile öğrencilerin mesleklerini tanımaları sağlanmaktadır.